Aanbevelingen

Wil je weten hoe andere communicatieprofessionals onze trainingen ervaren? Je leest hieronder de ervaringen van anderen.

Eveline van Wesemael
"De combinatie van zowel focus op het verbale als het non-verbale maakt het programma voor mij zeer waardevol!" (Director Corporate Communications NIBC Bank)

“Na ruim 11 jaar ervaring in het communicatie vak, kreeg ik in 2018 ook woordvoering ‘onder mijn hoede’. Met het drie maanden-programma van Pressing Matters, heb ik mij de kneepjes van het persvoorlichters vak eigen gemaakt. Een geweldig leerzaam programma en precies waar ik naar op zoek was. De persoonlijke aanpak van Heleen als ook de combinatie van zowel focus op het verbale als het non-verbale maakt het programma voor mij zeer waardevol!”

Pauline van Voorst
"Heleen biedt veel handvatten om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan" (Persvoorlichter Longfonds)

“Naar volle tevredenheid heb ik bij Pressing Matters een VIP-dag crisiscommunicatie gevolgd. Door de concrete uitleg heb ik dat in de praktijk verder uit kunnen werken. Heel fijn was ook de aandacht voor het Message House model. Door bij het opstellen van persberichten en kernboodschappen dit model aan te houden, kan ik ons verhaal nog helderder en authentieker overbrengen. Heleen biedt veel handvatten om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan. Ze schakelt vlot tussen inhoud en concrete voorbeelden. Samen met haar scherpe analyses en prettige persoonlijkheid zorgt dit ervoor dat de trainingsdag voorbij vliegt.”

Anouk IJfs
"Heleen coachte mij door de belangrijkste stappen van het werk en deed dat vanuit haar eigen, brede ervaring en met groot enthousiasme." (Woordvoerder Nuon/Vattenfall)

Ik volgde het 3 maanden programma van Pressing Matters toen ik, na een aantal jaar als communicatieadviseur te hebben gewerkt, een nieuwe baan als woordvoerder kreeg. Heleen coachte mij door de belangrijkste stappen van het werk en deed dat vanuit haar eigen, brede ervaring en met groot enthousiasme. Ze onderbouwde haar verhaal met duidelijke voorbeelden en spitste haar informatie en ondersteuning bovendien toe op de onderwerpen waar ik in mijn werk op dat moment mee bezig was. Dat maakt de opzet heel prettig praktijkgericht én concreet. Heleens directe stijl, humor en kunde maakten dit programma voor mij niet alleen ontzettend leerzaam, maar het bevestigde ook mijn keuze voor het vak van persvoorlichter: een leukere baan bestaat er niet!

Fieke Payens
"Leuk, leerzaam en inspirerend!" (Marketing - en communicatieadviseur KonnecteD)

“Je hebt de inhoud van je verhaal op orde, maar toch komt de boodschap niet goed over. Even herkenbaar als frustrerend. Ik ben een goede en communicatieadviseur, maar in de praktijk bleef ik hier tegenaan lopen. Daarom volgde ik bij Heleen de training Lichaamstaal voor Communicatieprofessionals. Een één op één training met een fijne balans tussen theorie (veel leuke wetenschappelijke weetjes) en praktijk. Aan de hand van een casus uit mijn eigen praktijk leerde ik om op een nieuwe manier naar de inhoud van mijn boodschap te kijken. Daarna voor de camera, met als doel mijn toehoorder te adviseren en te overtuigen. Na de theorie over lichaamstaal en wat het effect daarvan is, zijn de beelden even hilarisch als leerzaam om terug te zien. Dankzij de scherpe observatie en opbouwende feedback van Heleen ging het iedere take beter. Leuk, leerzaam en inspirerend!”

Edith Janssen
"Naast de inhoudelijke oefening in het woordvoerdersvak is er minstens zoveel aandacht voor de non-verbale communicatie" (Zelfstandig communicatie adviseur)

Hele goede mediatraining gehad bij Pressing Matters van Heleen Makkinga en Denise Deschamps. Naast de inhoudelijke oefening in het woordvoerdersvak is er minstens zoveel aandacht voor de non-verbale communicatie. Een ijzersterke combi, heel leerzaam en dankzij Heleen en Denise ook heel leuk en -hoewel intensief- ontspannen. Dat laatste is wel zo fijn als er continu op je doen en laten wordt ingezoomd 😉

Carolina Deelen
"Heleen regelde dat dit snel kon en bood heel prettig en adequaat partij, kennis en kwaliteit." (In Connection)

Ik belde Heleen op een moment dat er een plots een forse woordvoerders uitdaging voor me lag, waarvan ik merkte dat ik er tegenop zag. Ik wilde graag even sparren. Heleen regelde dat dit snel kon en bood heel prettig en adequaat partij, kennis en kwaliteit. Dat deed ze ook nog precies op maat, door het stellen van de juiste vragen. Na het gesprek was ik er niet alleen klaar voor, ik had er zelfs zin in gekregen! Kortom: even sparren met Heleen bracht veel meer dan ik had gevraagd.

Angelina Hammond
"Jezelf terugzien op video opnamen is altijd spannend, maar ontzettend leerzaam." (Communicatie adviseur bij Sarphati Amsterdam, GGD)

Ik heb een mediatraining bij Pressing Matters gevolgd en ben er zeer tevreden over! De training is een mooie balans tussen theorie en praktijk, verbale en non-verbale communicatietechnieken. Het was ook erg verhelderend om korte video’s te bekijken van de Do’s en Don’ts.
Jezelf terugzien op video opnamen is altijd spannend, maar ontzettend leerzaam. Je wordt tijdens deze training op een hele natuurlijke manier begeleid en ‘gewapend’, dat je naderhand zelfs uitkijkt om de media te woord te staan!

Suzan Snels
"Ik heb gekozen voor Pressing Matters vanwege de persoonlijke aanpak en de aandacht voor non-verbale communicatie." (Snels Communicatie)

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het communicatievak. Dat maakt dat ik stevig in mijn schoenen sta en mijn adviezen waardevol zijn voor anderen. Na verschillende mensen te hebben begeleid tijdens interviews voor krant, radio en televisie werd het tijd om weer eens zélf voor de camera te gaan staan.

Ik heb gekozen voor Pressing Matters vanwege de persoonlijke aanpak en de aandacht voor non-verbale communicatie. ‘s Morgens heeft Heleen mij alles verteld over hoe je met de Message House-methode een goed onderbouwde kernboodschap kunt schrijven. Aan de hand van een bestaande case hebben we een kernboodschap geformuleerd. Daarnaast hebben we filmpjes bekeken van hoe het ‘moet’ en hoe het niet moet.

Na de lunch begon het ‘echte’ werk. Na veel boeiende informatie over non-verbale communicatie ben ik voor de camera doorgezaagd over mijn case. Intensief, maar heel leerzaam. Echt een aanrader deze mediatraining!

Susanne Petra
"Heleen is vlijmscherp in haar feedback, waarbij het haar steeds gaat om de inhoud van de boodschap." (Manager Zorg Wilhelmina Kinderziekenhuis)

Heleen ken ik al een aantal jaar als gewaardeerde collega. Tijdens een eendaagse mediatraining bij haar bedrijf Pressing Matters (samen met Denise Dechamps) heb ik ongelofelijk veel geleerd. Heleen is vlijmscherp in haar feedback, waarbij het haar steeds gaat om de inhoud van de boodschap. Wat wil je eigenlijk over brengen? Hoe bouw je een betoog op? En is dat dan ook geloofwaardig? Haar frisse professionele blik op communicatie werkt aanstekelijk voor iedereen die regelmatig moet presenteren in kleine of grotere groepen.

We helpen leuke bedrijven

En daar zijn we heel erg trots op!

Schrijf jouw eigen aanbeveling!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.