Over ons

Een goede persvoorlichter bouwt aan het profiel en de reputatie van een bedrijf of organisatie tijdens crisis én in ‘vredestijd’.

Dat vraagt om vaardigheden die niet uit een boekje zijn te halen, maar alleen te leren zijn door te doen. Hoe fijn is het dan als je kunt leren van de inzichten en fouten van anderen?

 

Lesprogramma’s

Mijn lesprogramma’s ontwikkelde ik in nauwe samenspraak met gevestigde persvoorlichters van verschillende organisaties, van bank tot voetbalclub en van charitatieve instelling tot retailorganisatie. Hun kennis en kunde vormen de basis van al mijn trainingen.

Afgestudeerd als televisiejournalist aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, werkte ik enkele jaren als redacteur bij het televisieprogramma TweeVandaag en als eindredactrice bij diverse schrijvende media. Ik kijk met groot plezier terug op mijn journalistieke loopbaan, de uitdaging, de waan van de dag, de deadlines. Toch was de overstap naar persvoorlichting zeer weloverwogen. Ik miste verdieping en vond die in mijn werk als persvoorlichter. Inmiddels zijn we een kleine vijftien jaar verder en werkte ik als woordvoerder bij de gemeente Zaanstad, OLVG en KLM.

Lichaamstaal

Opgeleid als lichaamstaalexpert geef ik regelmatig workshops of lessen in non-verbale communicatie voor de Bodylanguage Academy. Als persvoorlichter is lichaamstaal echter ook onmisbaar, bijvoorbeeld bij het geven van strategisch advies of in gesprek met journalisten. Daarom is het een belangrijk onderdeel van ál mijn trainingen. Door de combinatie van praktijk, theorie en lichaamstaal leer je  zelfverzekerd en overtuigend te communiceren en adviseren.

Trainingen

Een pro-actief persbeleid staat of valt met transparantie, strategisch inzicht, creativiteit en de nodige bravoure. Het is precies deze mix die je kunt verwachten als je bij mij een training volgt.

Overzicht trainingen:

Bekijk al onze trainingen

Aanbevelingen

Eveline van Wesemael
"De combinatie van zowel focus op het verbale als het non-verbale maakt het programma voor mij zeer waardevol!" (Director Corporate Communications NIBC Bank)
Pauline van Voorst
"Heleen biedt veel handvatten om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan" (Persvoorlichter Longfonds)
Anouk IJfs
"Heleen coachte mij door de belangrijkste stappen van het werk en deed dat vanuit haar eigen, brede ervaring en met groot enthousiasme." (Woordvoerder Nuon/Vattenfall)
Edith Janssen
"Naast de inhoudelijke oefening in het woordvoerdersvak is er minstens zoveel aandacht voor de non-verbale communicatie" (Zelfstandig communicatie adviseur)
Carolina Deelen
"Heleen regelde dat dit snel kon en bood heel prettig en adequaat partij, kennis en kwaliteit." (In Connection)
Angelina Hammond
"Jezelf terugzien op video opnamen is altijd spannend, maar ontzettend leerzaam." (Communicatie adviseur bij Sarphati Amsterdam, GGD)

Blog


Woordvoerders en de kunst van het zwijgen

Pijnlijk: dat is het interview met Uber- General Manager Thijs Emondts in de Volkskrant. Voorop gesteld dat het een dappere en noodzakelijk zet was om na de verschillende ongelukken met Uber-chauffeurs openheid van zaken te geven. Tot zover de theorie. De praktijk... Lees verder

Mei 2019: start drie maanden-programma

Klaar voor de start in 3 maanden! Je bent communicatieprofessional en hebt misschien al enige ervaring als persvoorlichter of woordvoerder. Je wil in ieder geval je kennis en kunde graag naar een hoger plan tillen. Dan is het drie maanden-programma... Lees verder

De reputatielessen van DELA

‘DELA neemt vingerafdrukken van doden en zet die commercieel in’. In een branche waarbij betrouwbaarheid en integriteit je belangrijkste assets zijn, betekent dit een enorme deuk in je reputatie. ‘Geen commentaar’ is op zo’n moment absoluut ondenkbaar. Met de billen... Lees verder

Jetten te veel mediatraining? Welnee, kwestie van huis op orde

Ik ging het niet doen, écht niet. Iets zeggen over het media-optreden van debutant Rob Jetten. Maar ik kan het niet laten. De manier waarop Jetten wordt afgefakkeld door het voltallig Nederlands journaille, zijn collega politici  en mediatrainers is triest. Vak-... Lees verder

Eerste hulp bij persvoorlichting

Communicatie is niet zelden worstelen en boven komen. Issues die steeds opnieuw de kop opsteken, dreigende reputatieschade of full blown crisis. Het formuleren en overbrengen van een eenduidige boodschap – een die bovendien hout snijdt – kan ontzettend lastig zijn. En dan... Lees verder

Bekijk ons training overzicht

Meer informatie