Over Pressing Matters

Een goede persvoorlichter bouwt aan het profiel en de reputatie van een bedrijf of organisatie tijdens crisis én in ‘vredestijd’.

Dat vraagt om vaardigheden die niet uit een boekje zijn te halen, maar alleen te leren zijn door te doen. Hoe fijn is het dan als je kunt leren van de inzichten en fouten van anderen?

 

Lesprogramma’s

Mijn lesprogramma’s ontwikkelde ik in nauwe samenspraak met gevestigde persvoorlichters van verschillende organisaties, van bank tot voetbalclub en van charitatieve instelling tot retailorganisatie. Hun kennis en kunde vormen de basis van al mijn trainingen.

Afgestudeerd als televisiejournalist aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, werkte ik enkele jaren als redacteur bij het televisieprogramma TweeVandaag en als eindredactrice bij diverse schrijvende media. Ik kijk met groot plezier terug op mijn journalistieke loopbaan, de uitdaging, de waan van de dag, de deadlines. Toch was de overstap naar persvoorlichting zeer weloverwogen. Ik miste verdieping en vond die in mijn werk als persvoorlichter. Inmiddels zijn we een kleine vijftien jaar verder en werkte ik als woordvoerder bij de gemeente Zaanstad, OLVG, KLM en PostNL.

Lichaamstaal

Opgeleid als lichaamstaalexpert geef ik regelmatig workshops of lessen in non-verbale communicatie voor de Bodylanguage Academy. Als persvoorlichter is lichaamstaal echter ook onmisbaar, bijvoorbeeld bij het geven van strategisch advies of in gesprek met journalisten. Daarom is het een belangrijk onderdeel van ál mijn trainingen. Door de combinatie van praktijk, theorie en lichaamstaal leer je  zelfverzekerd en overtuigend te communiceren en adviseren.

Trainingen

Een pro-actief persbeleid staat of valt met transparantie, strategisch inzicht, creativiteit en de nodige bravoure. Het is precies deze mix die je kunt verwachten als je bij mij een training volgt.

Overzicht trainingen:

Bekijk al onze trainingen