Presentatietraining

Verdubbeling van impact

Eén presentatie of pitch kan het verschil maken tussen een nieuwe klant, een positief advies of een gemiste kans. Wat maakt dat het ene verhaal wel blijft hangen en het andere niet? Het geheim zit ‘m in de juiste combinatie van verbale en non-verbale communicatie. Want een goed verhaal is één, maar wat je met je ogen, handen en wenkbrauwen doet, is van cruciaal belang bij het overbrengen van een boodschap. Samen vormen ze het recept voor de verdubbeling van impact.


Ontspannen en zelfverzekerd

Daar sta je, met je mond vol tanden. Je zorgvuldig voorbereide verhaal komt er ineens met horten en stoten uit. Nerveus, handenwringend worstel je je door je presentatie. Hartstikke zonde en het kan anders. Relaxed voor een groep staan, zelfverzekerd en overtuigend je verhaal vertellen, zonder een overdaad aan slides: je leert het tijdens deze presentatietraining.


Lichaamstaal

Net als bij de mediatraining vormt lichaamstaal een belangrijk onderdeel van deze presentatietraining. Wist je dat minimaal 60 procent wordt bepaald door je non-verbale communicatie en ‘slechts’ 40 procent door de inhoud? In sommige gevallen is het verschil nóg groter. Toch besteden we bij het voorbereiden van een presentatie vaak meer tijd aan de inhoud. Tijdens de presentatietraining van Pressing Matters leer hoe je je lichaamstaal kunt inzetten om te spreken met impact. Wat doe je wel en wat vooral niet tijdens het presenteren? Ook leer je hoe je met behulp van lichaamstaal de spanning vooraf kunt verminderen, zodat je ontspannen van start kunt.`


Camera

Voor de camera tijdens een presentatietraining? Jazeker! Het optimaal combineren van verbale en non-verbale communicatie vergt oefening. Door jezelf terug te zien op beeld leer je sneller en is het rendement van deze presentatietraining hoger.

Tijdens de training leer je:

Hoe je spanning vooraf kunt verminderen
Een krachtige boodschap formuleren
Do’s en don’ts bij spreken in het openbaar
Met lichaamstaal je boodschap kracht bijzetten
Oefenen voor de camera

Meer informatie over deze training?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bekijk ook onze andere trainingen

Effectief woordvoeren

Leer effectief woordvoeren in drie maanden: van het schrijven van een effectief persbericht en het opbouwen van een relevant intern en extern netwerk, tot free publicity genereren en strategisch adviseren tijdens crisis.

Bekijk training

VIP dag

Ben je woordvoerder of communicatieprofessional en toe aan verdieping of specialisatie? Tijdens deze op maat gemaakte, één-op-één training gaan we aan de slag met jouw specifieke leerdoelen.

Bekijk training

Mediatraining

Of je nu woordvoerder, CEO of go-to expert bent: een goed verhaal is één, maar je lichaamstaal is van cruciaal belang als je wilt dat je boodschap beklijft zodra je voor de camera plaatsneemt!

Bekijk training

Communicatietraining voor teams

Tijdens een incompany training focus je als team op de voor jullie relevante aspecten van het woordvoerderschap. Of het nu gaat om het schrijven van een scherpe kernboodschap, contact met journalisten of het genereren van free publicity. 

Bekijk training

Lichaamstaal voor communicatie professionals

Een strategisch advies begint met een goed verhaal. Hoe je boodschap wordt ontvangen, hangt echter voornamelijk af je lichaamstaal.

Bekijk training